recept: Rákóczi rostélyos, Kifőzde
Rákóczi rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg lapos hátszín,
16 dkg füstölt szalonna,
25 dkg gomba,
1 nagy paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
1,5 dl vörösbor,
pirospaprika, liszt, zsír,
ételízesítő, magyaros sült, só



A húst négy szeletre vágva kiverem, megszórom ételízesítővel és magyaros sült keverékkel, lisztbe forgatom és forró zsírban elősütöm.
A maradék zsíron a kockára vágott szalonnát megpirítom, hozzáteszem a finomra vágott hagymát és megfonnyasztom. Pirospaprikát, kockára vágott paradicsomot, összezúzott fokhagymát adok hozzá, felöntöm a vörösborral és felforralom.
Beleteszem a hússzeleteket és lefedve kb. 1,5 óráig párolom, míg a hús puha nem lesz. Az elpárolgott levet pici vízzel pótolom. Mielőtt a hús egészen megpuhulna, a kockára vágott gombát is hozzáadom.
Krumplipürét és savanyú uborkát adok hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 savanyú uborka

Forrás: Skála recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.02.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:34:36 - 1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez