Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
60 dkg lapos hátszín, 16 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gomba, 1 nagy paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, pirospaprika, liszt, zsír, ételízesítő, magyaros sült, só |
A húst négy szeletre vágva kiverem, megszórom ételízesítővel és magyaros sült keverékkel, lisztbe forgatom és forró zsírban elősütöm.
A maradék zsíron a kockára vágott szalonnát megpirítom, hozzáteszem a finomra vágott hagymát és megfonnyasztom. Pirospaprikát, kockára vágott paradicsomot, összezúzott fokhagymát adok hozzá, felöntöm a vörösborral és felforralom. Beleteszem a hússzeleteket és lefedve kb. 1,5 óráig párolom, míg a hús puha nem lesz. Az elpárolgott levet pici vízzel pótolom. Mielőtt a hús egészen megpuhulna, a kockára vágott gombát is hozzáadom. Krumplipürét és savanyú uborkát adok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|